Asma yaprağında küften eser kalmayacak! Tuzlu ya tuzsuz sadece 15 dakika sürüyor

ASMA YAPRAĞINI SAKLAMAK İÇİN ŞART

Asma yaprakları saklanırken dikkat edilmesi gereken kimi noktalar var. Öncelikle yapraklar, direkt güneş ışığından ve nemli ortamlardan uzak tutulmalı. Bu sayede asma yaprağı uzun mühlet tazeliğini koruyabilir ve küflenme riski de azalır.

TUZLU YA DA TUZSUZ ANCAK BUZDOLABINDA

Asma yapraklarının uzun mühlet koruma etmenin yollarında biri de belirli süreçlerde geçirerek buzdolabına koymak olabilir. Bunun için asma yapraklarını tuzlu ya da tuzsuz bir halde hazırlayıp sonrasında serin bir ortamda ya da buzdolabında rahatlıkla saklayabilirsiniz.

PEKİ DOLABA KOYMADAN EVVEL NE YAPILMALI?

Asma yapraklarını buzdolabına koymadan evvel yapılması gereken kimi değerli süreçler var. Bunlardan biri de yaprakların sap kısımlarının uzun bırakılması olacak. Bu süreçte yapraklar yıkanmaz pak ve nemli bir bezle silinir. Akabinde 10 adet asma yaprağı üst üste koyularak dörde katlanır ve kavanozun yarısına kadar soğuk su doldurulur. Öteki yandan kavanozun içerisine kalan yapraklar da katlanarak doldurulur.

SIKICA KAPATIP VAKUMLANIR

Alabildiğine yaprakla doldurulan kavanozun ağzı sıkı bir formda kapatılmalıdır. Bu sürecin akabinde kavanozların vakumlanması için kaynatma sürecine geçilir. Bu süreç uzun süren tazelik için olmazsa olmazlardan biridir.

SARARMAYA BAŞLAYACAK

Bu kademede kavanozların sığabileceği büyüklükte bir tencere yarısına kadar soğuk su doldurulmalıdır. İçine asma yaprağı doldurulan kavanozlar kapakları aşağı gelecek halde su dolu tencereye yerleştirilir. Bu süreçle birlikte kavanozlar yavaş yavaş aşağıdan üste hakikat sararmaya başlar.

15 DAKİKA SONUNDA 24 SAAT BEKLEMELİ

Yaklaşık 15 dakika sonra kavanozlar tencereden çıkarılır ve kapakları aşağıda olacak halde düz bir yere koyulur. Bir gün boyunca bu biçimde bekletilen kavanozlar, asma yapraklarınızın taze biçimde saklanması için hazır olur. Bu süreçte hiç tuz kullanılmamış olsa da tıpkı kademeleri tuzlu olarak da bu tamamlayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir